Alfabet Remedial Teaching is een particuliere praktijk waarbij begeleiding wordt geboden aan leerlingen van de basisschool. De op maat gemaakte begeleiding is gericht op leerlingen van 4 t/m 12 jaar (groep 1 t/m 8), die achterstand hebben opgelopen in één of meerdere vakgebieden zoals lezen, rekenen, schrijven en gedrag.


Remedial Teaching staat voor doelgerichte begeleiding wanneer een leerachterstand is gesignaleerd en diagnose van leerproblemen inzichtelijk is gemaakt. Hierbij wordt in overeenstemming met de ouders een begeleidingssplan op maat gemaakt, uitgevoerd en geëvalueerd.

Het opbouwen van een goede relatie en vertrouwensband tussen de Remedial Teacher en leerling is noodzakelijk voor een succesvolle begeleiding. Hiervoor heeft Alfabet alle middelen en kennis in huis. Door de rustige ligging van de praktijk kan alle aandacht uitgaan naar het ontwikkelen van het zelfvertrouwen van de leerling, zodat hij/zij zich goed gaat voelen om de leerstof zelfstandig te kunnen aanpakken.

Wanneer u zich aanmeldt bij de Remedial Teacher, zal zij met u een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt gekeken naar de hulpvraag en de achterliggende problematiek.

- afgestudeerd aan de Pabo in Breda
- plaatsvervangend leerkracht in het Speciaal Basisonderwijs (SBO)
- Remedial Teacher op een basisschool
- afgestudeerd Remedial Teacher Fontys/OSO Hogescholen in Breda
- 9 jaar leerkracht basisonderwijs alle groepen
- cursus meervoudige intelligentie
- medebehandelaar dyslexie Fontys Fydes
- afgestudeerd gedragsspecialist
- gecertificeerd coach Ik leer anders
- gecertificeerd trainer faalangst
- mediation

Werkwijze


Alfabet Remedial Teaching - Sporkt 21 - 5122 HM Rijen

Lambertushof (Therapeutisch centrum) - Lambertusstraat 13 - 4872 XA Etten Leur
www.lambertushof.org

Bel voor meer informatie of een afspraak: tel: 06-51994584,
of mail via: info@alfabet-rt.nl